Művészeti album

TRIPTICHON Kass János albuma, 300 számozott példány, díszdobozban. Az ember tragédiája. A kékszakállú herceg vára. Psalmus Hungaricus MS-4250
MS-4250
1. kiadás (2005. 12. 23.)
Mozaik Kiadó
szerző:
terjedelem: 120 oldal
42 000 Ft
33 600 Ft (20% kedvezménnyel)
Kosárba
Díjak
A kiadvány mindössze 300 számozott példányban jelent meg, Kass János három ismert illusztrációsorozatát tartalmazza (Az ember tragédiája, A kékszakállú herceg vára, Psalmus Hungaricus), díszdobozban, a művész aláírásával.

(Hollósi Zsolt - Délmagyarország, 2005. december 24.)

Karácsony második napján ünnepli 78. születésnapját Kass János Kossuth-díjas grafikusművész, Szeged díszpolgára. A nemzetközi hírű képzőművész ezernyi szállal kötődik a szülővárosához. 1897-ben nagyapja építtette a legendás Kass Szállót, amely évtizedeken át Szeged szellemi, művészeti életének meghatározó centruma volt. Kass Jánost a világgazdasági válság kisgyermekként elűzte ugyan a Tisza partjáról, de lélekben sohasem szakadt el. Már világszerte elimsert művész volt, amikor 1985-ben önálló galériája nyílt a Vár utcában, ahol nemcsak saját műveit, hanem a legkiválóbb kortárs alkotótársak munkáit is bemutatja.

Cambridge-ben, a Fitzwilliam Múzeumban nyolcvan grafikáját állították ki. a Shakespeare-drámák ihletésére készült teljes grafikai sorozata a Stratfordi Királyi Shakespeare Társulat Múzeumában tekinthető meg. Láthatók munkái Bathban, Svájcban és különböző magángyűjteményekben szerte a világon. Bélyegei a világ minden tájára elvitték művészetét. Virtuóz technika, áradó fantázia jellemzi munkáit, s amiért oly sokan zárták szívükbe: egy polihisztor humanizmusa sugárzik valamennyiből.

[...] A szegedi Mozaik Kiadó most háromszáz számozott példányban, díszdobozos kivitelben exkluzív albumot jelentetett meg Kass János - Triptichon címmel. Az elsősorban gyűjtőknek szánt míves kötet a művész három nevezetes illusztráció-sorozatát tartalmazza. Madách Imre Az ember tragédiája, Bartók Béla A kékszakállú herceg vára és Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus című művéhez készült Kass-munkák sok elismerést szereztek már alkotójuknak, de ilyen szép kivitelben sohasem jelentek meg még együtt. Persze, ha egy kiadványt művészeti vezetőként az erdélyi könyvművészet és grafika nagymestere, a Munkácsy-díjas Deák Ferenc jegyez, akkor számíthatunk rá: valami rendkívülit kapunk. A gyulai Dürer Nyomdában különleges minőségben elkészített közel százoldalas album méltó ajándék Kass Jánosnak.

Kapcsolódó kiadványok
SZINTÉZIS - Kass János albuma, 300 számozott példány, díszdobozban. Ószövetség. Hamlet. Háry János MS-4251MS-425125 600 Ft
Mintaoldalak
Szép Magyar Könyv 2005 Bibliofil Kategória Oklevél

Szép Magyar Könyv 2005 Bibliofil Kategória Oklevél