2024. július 18. - Frigyes
Belépés
Regisztráció
Elfelejtett név, jelszó

Előző évek döntős feladatsorai
Mintafeladatsorok
Versenykiírás
Tudnivalók
Jelentkezés
Kérdezz – felelek!

Pedagógusnapi köszöntés
Ünnepélyes díjátadó
Mit kell tudni az általános iskolások döntőjéről?
A honlapon a döntősök!
Az utolsó forduló következik

Mozaik Kiadó
mozaBook
mozaWeb
Határidőnaplók

Mit jelent a regisztráció?
A legfontosabb személyes információk megadását, rögzítését a honlapunkon. A megadott e-mail címre a rendszer automatikusan elküldi a felhasználói azonosítót és a jelszót, amely a honlapunkra történő belépéshez szükséges.
A regisztráció semmilyen elkötelezettséggel nem jár, nem jelenti a versenyre való jelentkezést, de a regisztráció egyben a Versenyszabályzat elfogadását is jelenti.
Regisztrációra
– a diákok részéről csak akkor van szükség, ha a versenyen egyénileg és fizetősen szeretnének részt venni, és ehhez megkapták szüleik beleegyezését. Különben jelezzék versenyzési szándékukat a tanáruknak, és ő majd intézi a nevezést, a nevezési díj összegyűjtését, sőt figyelemmel kíséri a munkáját és mindenben a segítségére lehet;
– a pedagógusok részére akkor van szükség, ha még nem regisztráltak a verseny honlapján, és szeretnének diákokat benevezni a versenyre.

Mi az a netpassword?
A tanári regisztrációhoz szükséges, a Mozaik Kiadó által az iskolák részére kialakított, 8 betűből álló azonosító. Amennyiben nem ismerik, hívják munkatársunkat vagy írjanak e-mailt, hogy megadhassuk az internetes jelszót. (Lásd Elérhetőségeink)

Hogyan lehet belépni a honlapra?
Az e-mailben kapott felhasználói azonosító és jelszó alapján történik a honlapunkra való bejelentkezés. 
Aki elfelejtette a felhasználó azonosítót vagy a jelszót, annak a regisztráció során megadott email címére bármikor újra elküldjük. (Lásd Elfelejtett név, jelszó)
Kérjük, hogy figyeljen az e-mail cím helyes megadására, különben soha nem jut el a címzetthez a belépési kód, és nem fog tudni belépni a honlapra. Az e-mailnek a regisztrációt követően azonnal meg kell érkeznie, így ha az mégsem történik meg, kérje munkatársunk segítségét!

Mit kell tenni annak, aki az elmúlt évben már versenyzett velünk, és ebben az évben is szeretne nevezni?
A felhasználói név és jelszó bármeddig használható. Minden év augusztusában automatikusan megemeljük a tanulól évfolyamát.
A versenyekre azonban minden évben nevezni kell. Ehhez a program felkínálja az adott korosztály választható tantárgyait. Ha időközben iskolaváltásra került sor, akkor az adatokat módosítani kell, amit a nevezési határidő lejártáig lehet megtenni. (Lásd Adataim módosítása)

Mit tartalmaz a Mintafeladatsor menüpont?
Tesztsor találhatók itt, melyet bárki ingyenesen megoldhat. Segítségével felmérhető, hogy kinek, milyen tantárgyból, milyen szintű versenyre érdemes jelentkeznie.
A kérdések helyes megoldása is azonnal látható.

Hogyan lehet befizetni a verseny díját?
A verseny díját bankkártyával és átutalással lehet kiegyenlíteni. (Iskolák még csekken is rendezhetik.) Nevezést követően e-mailben Díjbekérőt küldünk, az alapján lehet fizetni.

Hogyan értesülhet a verseny díjának a kiadóhoz való beérkezéséről?
A beérkezett nevezési díjakról a bank értesítést küld, ami alapján 1-2 napon belül könyvelésre kerülnek az összegek. Könyvelés után e-mailben elküldjük a számlát. Majd a honlapon is megjelenik a fizetés ténye. Az átfutási idő így kb. 1 hét.
Fontos! Ha közben elindul a forduló, oldhatók a feladatsorok!

Mit kell tenni, ha az adatok időközben módosulnak?
A Saját adatok módosítása menüpont szolgál a változások rögzítésére.
Módosítható:

  • a jelszó (ha elfelejtette vagy másikat szeretne)
  • a név (pl. a tanár neve, ha a házasságkötés után megváltozik)
  • osztály
  • e-mail cím
  • lakáscím
  • telefonszám

Mikortól oldható meg az 1. forduló feladatsora?
Október közepén indul a verseny. A pontos dátumot minden évben a Hírekben közöljük. A honlapunkon folyamatosan megírjuk a fordulók kezdési és befejezési határidejét.

Mit jelent a fordulók kezdési és befejezési határideje?
A kezdési időpont az a nap, amikortól a honlapunkon megoldhatók a feladatsorok.
A befejezési határidő pedig az, amely napon 24 óráig még elküldhetők a megoldások. A fordulók indulásáról e-mailben értesítünk mindenkit, és arra is figyelmeztetünk, hogy hamarosan közeledik a beküldési határidő, és még hány beküldetlen feladatsor van. Érdemes erre odafigyelni!

Mikor értesül a diák az általa elért eredményről?
A forduló befejezési határidejét követően az eredmények 3. napon olvashatók a honlapunkon. Nemcsak a fordulóban elért eredmény, hanem az összesített eredmény is. Ahol szükséges, ott a kérdéshez kapcsolódóan magyarázatot is adunk.

Hogy történik a feladatsorok kiértékelése?
Minden kérdés helyes megoldása 1 pontot ér. Így fordulónként a maximálisan elérhető pontszám a kérdések számával azonos. A fordulók pontszámai kategóriánként adódnak össze, és mindig már összesítve láthatók.

Mit jelent a bónusz feladatsor?
Minden tanuló minden fordulóban lehetőséget kap arra, hogy az interneten keresztül plusz feladatsort tölthessen ki ingyenesen.
Tehát ha azt a feladatsort, amire benevezett legalább 70 %-ban helyesen oldja meg, akkor az adott fordulóban további egy tantárgy tesztsorának ingyenes kitöltésére kap lehetőséget.
Például: ha a matematika 2. osztályos feladatsorának kitöltésére nevezett be, akkor először azt a feladatsort kell jó szinten megoldania. Ha ez sikerült, akkor a honlapon a feladatsor mellett megjelenik az ÜGYES felirat. Majd felajánljuk, hogy válasszon további feladatsort, azaz egy másik tantárgy feladatsorát. Így az adott fordulóban még egy tantárgy feladatsorát is ingyenesen megoldhatja mindaddig, amíg a forduló befejezési időpontja engedi.
A következő fordulóban először ismét a matematika 2. osztályos feladatsorát kell megfelelő szinten kitöltenie. Plusz tesztsor kitöltésére csak ez után kap lehetőséget.
Természetesen a bónusz tantárgyak feladatsorai is „ugyanolyan" versenyfeladatsorok, azzal is be lehet kerülni a döntőbe. Megoldásukra is mindig a forduló ideje alatt van lehetőség.
Ez egy különleges lehetőség, érdemes kihasználni!

Mikor értesül a diák arról, hogy bónusz feladatsort kapott?
A diák által benevezett és elküldött feladatsort a program azonnal kiértékeli, érdemes tehát megvárni! Ha elérte a jó szintet, akkor a honlapon a feladatsor mellett megjelenik az ÜGYES felirat. Majd felajánljuk, hogy válasszon további feladatsort, egy másik tantárgy feladatsorát. A forduló hátralévő ideje alatt így még ezt is megoldhatja ingyenesen.
Ha a feladatsor elküldése közben esetleg adatátviteli hiba adódik, akkor a megoldatlan kérdések számát fogja kiírni a program. Ebben az esetben nézze meg, hogy el tudja-e újra küldeni a megoldásait. Ha nem, kérje azonnal munkatársunk segítségét!
Ha a feladatsor elküldése sikeres volt, de az ÜGYES felirat nem jelenik meg, akkor ez azt jelenti, hogy a tanuló nem érte el azt a szintet, hogy bónusz feladatsort kapjon.
A ténylegesen elért pontszámról a forduló zárását követő 3. napon értesül.

Mi a teendő akkor, ha a diák elmulasztotta a határidőig beküldeni a feladatsorát?
Ha nem érkezik be hozzánk a forduló zárásáig a versenyző feladatsorának megoldása, akkor a forduló zárását követő két napban még e-mailen keresztül pótolhatja, azaz elküldheti nekünk a megoldásait, és mi rögzítjük.
Ezt követően viszont már nem tudunk megoldásokat elfogadni, hiszen a 3. napon felkerülnek a honlapra a helyes megoldások. Ettől kezdve feladatsor megoldás nem pótolható, annak elfogadása már nem áll módunkban!

Ha nem talált választ a kérdésére?
Amennyiben nem talált választ kérdésére, tegye fel azt a verseny szervezőinek! Kérdezze munkatársunkat!

 Elérhetőségek | Jogi nyilatkozat | Mobil verzió | Adatkezlési tájékoztató

Copyright © 2007-2021 Mozaik.