2021. július 27. - Liliána, Olga
Belépés
Regisztráció
Elfelejtett név, jelszó

Előző évek döntős feladatsorai
Mintafeladatsorok
Versenykiírás
Tudnivalók
Jelentkezés
Kérdezz – felelek!

Itt a vakáció!
Zárul idei versenyünk
Pedagógusnapi köszöntés
Mit kell még tudni az általános iskolások döntőjéről?
Döntő!

Mozaik Kiadó
mozaBook
mozaWeb
Határidőnaplók
Iskolai nyomtatvány
Mit kell még tudni az általános iskolások döntőjéről?
2021-05-17 08:00:56 Pamukné Ilona

Kedves döntős Versenyzőnk!

 

Idei döntős feladatsorodat a honlapon történt bejelentkezést követően online (az évközi internetes fordulókhoz hasonlóan) tudod megoldani.

 

Időpont: 2021. május 17. hétfő
14 órától 18 óráig

 

A Feladatsoraim menüpontnál találod a döntős feladatsorodat. Ismételten kérünk, hogy önállóan dolgozz! A feladatmegoldások során – a linkként megadottakon kívül – semmilyen segédeszközt nem használhatsz, és semmilyen segítséget nem vehetsz igénybe! 

Mindenki a saját tudását használva, arra támaszkodva, önállóan oldja meg a feladatsorát. Kérjük szépen a felkészítő tanárokat és a szülőket, hogy segítsék a verseny tisztaságának megőrzését! Akkor segítsék a versenyzőket, ha technikai probléma adódik, pl. gond a belépéssel vagy az interneteléréssel.

 

A döntővel kapcsolatban még a következőket szeretnénk elmondani:
1. A feladatsor megoldására 45 perc áll a rendelkezésedre.
2. 14 órakor megnyílik a felület. Bejelentkezést követően a Feladatsoraim menüpontnál találod a feladatsorod.
3. Amennyiben több tantárgyból is döntőbe jutottál, akkor a feladatsorokat az általad választott sorrendben, egymás után tudod megoldani. Mindenképpen gondold át, hogy melyik és hány tantárgyból indulsz, hiszen érdemes arra vállalkozni, amiből nagyobb az esély a sikeres részvételre! Maximum 4 tantárgy feladatsorát írhatod meg.
4. Ha végeztél a feladatsoroddal, az Elküld gombot kell leütnöd, majd kijelentkezned a honlapról.
5. Másnap felkerülnek a honlapra a helyes megoldások és az elért pontszámod.

 

A döntő feladatsorának kiértékelése a következőképpen történik:
Minden kérdésnek csak 1 helyes megoldása van. Minden helyesen megoldott feladat 4 pontot ér, minden hibás feladatért levonunk 1 pontot, az üresen hagyott feladat 1 pont, mivel minden kitűzött feladat 1 pontot ér. Így az elérhető pontszám 5 pont/feladat.
Azonos összpontszám (azaz holtverseny) esetén a segédpont alapján döntjük el a pontos helyezést. (A segédpontot a megoldott feladatok nehézségi szintje alapján számoljuk ki. A nehézségi szintet minden feladat esetében az határozta meg, hogy azt a feladatot hányan oldották meg jól. Minél többen oldották meg helyesen, annál könnyebbnek bizonyult, így a nehézségi szintje alacsonyabb, tehát annak a feladatnak a megoldásáért kevesebb segédpont jár.)

A döntő kérdéseivel kapcsolatban észrevételt a megírást követő 48 órában e-mailben tehetsz, tehát szerda (május 19.) 18 óráig! Ezt követően észrevételt már nem áll módunkban fogadni, sem érdemben elbírálni.

A döntőn elért helyezést a verseny honlapján előreláthatóan május 21-én közöljük.

 

Eredményhirdetést idén sajnos nem tudunk tartani. Jutalmatok nem marad el, azt az 1-4. helyezettnek eljuttatjuk. Az okleveleket várhatóan május 26-tól lehet kinyomtatni a honlapról. 

 

Folyamatos tájékoztatást itt olvashatsz, kérünk, hogy kísérd figyelemmel!

 

Sikeres versenyzést kívánunk! 

 Elérhetőségek | Jogi nyilatkozat | Mobil verzió | Adatkezlési tájékoztató

Copyright © 2007-2021 Mozaik.