Kass Jánost köszöntötték

(Webrádió, 2005. december 29.)

A 78 éves Kass Jánost a Triptichon című albumának megjelentetésével köszöntötte a Mozaik kiadó szerdán délután a Városházán.

Száznál több barátja köszöntötte 78. születésnapján Kass János grafikus művészt szerdán délután Szeged legszebb termében, a Városházán. A bensőséges ünnepségen, a köszöntők után nyújtotta át a szegedi Mozaik Kiadó nevében Deák Ferenc a mesternek a legszebb ajándékot, az ünnepre Triptichon címmel megjelentetett albumot, mely az Ember tragédiája, a Kékszakállú herceg vára és a Psalmus Hungaricus nagyméretű színes illusztrációit tartalmazza. Ráadásként a kiadó egy rövidfilmben -ahol a munkatársak az ünnep és a játék kedvéért mikulásruhába bújtak- a jelenlévők nagy örömére bemutatta az album készítésének egyes fázisait is.
Ezután a Harmonia Consort adott elő ünnepi dalokat, majd a Kossuth-díjas mestert és a vendégeket a díszterem melletti szobába hívták, ahol 78 gyertyás, hatalmas születésnapi tortával köszöntötték Kass Jánost.

A Triptichon pdf formátumban megtekinthető a Mozaik kiadó oldalain, ugyanitt rendelhetnek az érdeklődők a 300 számozott példányból is.


 

© MOZAIK KIADÓ - SZEGED, 2019 | Mobil