2014. július 31. - Oszkár
Belépés
Regisztráció
Elfelejtett név, jelszó

Eredmények
Döntős feladatsorok
Mintafeladatsorok
Versenykiírás
Tudnivalók
Jelentkezés
Kérdezz – felelek!

Beszámoló a díjátadóról
Eredményhirdetés!
Részletes tájékoztató a döntőről
Döntőbe hívás és tájékoztató
Az utolsó forduló következik!

Mozaik Kiadó
mozaBook
mozaWeb
Határidőnaplók
Iskolai nyomtatvány

Versenyfelhívás

 

A Mozaik Kiadó országos szintű tanulmányi versenyt hirdet az általános iskolások részére.
 
A verseny célja a tehetséggondozás, a diákok érdeklődésének felkeltése, illetve lehetőség biztosítása a kompetencia alapú tudás megszerzésére. Ezért a kérdéssorok egy-egy adott témakört új megközelítésben dolgoznak fel. A feladatok nehézsége az átlagos és a jó képességű diákokhoz igazodik. A feladatsort a diákok otthon oldhatják meg, és a megoldáshoz bármilyen segítséget igénybe vehetnek.
 
A verseny kategóriái a NAT műveltségi területei szerint:
1. Anyanyelv és irodalom:
Anyanyelv: 1–2.; 3–4.; 5–6.; 7–8.
Irodalom: 1–2.; 3–4.; 5–6.; 7–8.
2. Élő idegen nyelv:
Angol: 5–6.; 7–8.
Német: 5–6.; 7–8.
3. Matematika
Matematika: 1.; 2.; 3–4.; 5–6.; 7–8.
4. Ember és társadalom
Általános műveltség: 1–2.; 3–4.
Történelem: 5–6.; 7–8.
5. Ember és természet
Környezetismeret: 1–2.; 3–4.
Természetismeret: 5–6.
Biológia: 7–8.
Fizika: 7–8.
Kémia: 7.; 8.
6. Földünk és környezetünk
Földrajz: 7–8.
7. Informatika
Számítástechnika: 5–8.

Nevezni több kategóriában is lehet, azonban 4-nél több tantárgy felvétele nem javasolt. Az 1. osztályos kisdiákok közül azokat várjuk a versenyeinkre, akik már tudnak olvasni.

A Mintafeladatsorok menüpontnál minden tantárgy minden évfolyamára található egy-egy tesztsor, amelyet bárki ingyenesen megoldhat. Segítségével felmérhető, hogy kinek milyen tantárgyból, milyen szintű versenyre érdemes jelentkeznie.
A kérdések helyes megoldása is azonnal látható. 
 
A verseny során az általános iskolások 5+1 forduló tesztsorát oldják meg, a feladatsorok 6, 9 vagy 12 kérdésből állnak. A kérdéseknél négy lehetséges válaszból kell bejelölni az egy helyes megoldást. Minden helyes megoldás 1 pontot ér.
A megoldások értékelése fordulónként történik. A helyes megoldásokat minden forduló után közöljük a szükséges magyarázatokkal együtt.
Minden tanuló minden fordulóban lehetőséget kap arra, hogy az interneten keresztül plusz, azaz bónuszfeladatsorokat tölthessen ki ingyenesen.
Mit is jelent ez? Ha azt a feladatsort, amire benevezett, a megfelelő szinten (legalább 70%-ban helyesen) oldja meg, akkor az adott fordulóban egy további tantárgy tesztsorának ingyenes kitöltésére kap lehetőséget. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel!

A verseny zárásaként a legjobban teljesítő tanulókat országos döntőre hívjuk, ahol mindenki szép Emléklapot és ajándékot kap. A döntőn legjobb helyezést elérő tanulók (tantárgyanként az első 6 helyezett diák) ünnepélyes eredményhirdetés keretében vehetik át helyezésüknek megfelelő jutalmukat és az Oklevelet Szegeden, április végén.

Nevezési díj: 1600 Ft/fő/tantárgy/év. 
A befizetéshez csekket küldünk, és a számlát is mellékeljük. Kérjük, hogy a díj fizetésével a benevezetteknek várjanak addig, amíg a csekk és a számla levélben megérkezik.


A versenyre nevezni a pedagógusokon keresztül lehet, de szülői beleegyezéssel egyéni nevezésre is van lehetőség.

A nevezés módja: honlapon keresztül vagy a Jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével.

Nevezési határidő:
honlapon vagy Jelentkezési lapon 2014. szeptember 30.
– honlapon keresztül 2014. november 24.

A nevezést követően az 1. forduló feladatsorai 2014. október 13-tól, a 2. forduló feladatsorai 2014. november 17-től oldhatók meg itt a honlapunkon az azonosítókkal való bejelentkezés után. A két forduló helyes megoldásai a 2. forduló zárását – 2014. december 7-ét – követően kerülnek fel majd a honlapra.

Fizetési határidő: a kapott számlán található fizetési határidő

Figyelem! Ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk versenyünkön azoknak a tanulóknak, akik hátrányos helyzetűek vagy halmozottan hátrányos helyzetűek. Ingyenes részvételre való jelentkezést csak az iskola/pedagógus jelzése és nevezése alapján tudunk elfogadni!

Kérjük, hogy olvassa el a részletes Versenyszabályzatunkat is!

 Elérhetőségek | Jogi nyilatkozat

Copyright © 2007-2008 Mozaik.