A kosarad üres

Darab:
0

Összesen:
0

Himnusz

Tartalomjegyzék
Nemzeti, állami jelképek
Részben a törvényekből, részben a hagyományokból kiderült, hogy a himnuszok nemzeti, állami jelképek is egyben. Ezeket a jelképeket ismerni, használni és védeni kell.
Magyarország állami jelképei: a Szent Korona, a jogar és az országalma


















Magyarország állami jelképei:
a Szent Korona,
a jogar és az országalma

A törvényesség kérdése
Nincs kidolgozva, mégsem vitatott, hogy a nemzeti, állami és egyéb közösségi jelképek hogyan, milyen szintig ismerendők, miképpen kell használni ezeket és hogyan védjük meg őket a "romlástól", "rombolástól".
Önmagában
A himnusz közös előadása önmagában is jelképezi a közösséget. Az előadás módja nem változtat semmit a múlton - viszont minősíti az előadó közösséget (s ennek függvényében az elvárható jövőhöz szükséges viszonyt). Az előadó, megszólaltató közösség akkor része a (nemzet) nagyobb közösségének, ha a viselkedési elvárások is jelzik ezt.
A himnusz és a himnusznak tekintett népének nem önmagáért van, hanem értünk.
A magyar címer

A magyar címer

Zászlóval, címerrel
Az előadás ünnepélyességét, szorosabb közösségi kapcsolatát érzékelteti, ha az összekapcsolódik más jelképek használatával: zászló, címer, korona stb. Az államiság és a nemzetiség jelképeinek ilyen erős kapcsolata mindig a megerősítést szolgálja - az ezzel való szembeszállás provokáció.
A jelképek használata más közösségek megbecsülését is jelenti - saját magunkat is megbecsüljük, ha tiszteletünket nyilvánítjuk.