Online platform otthoni tanuláshoz
Több mint 1000 háromdimenziós modell, több száz oktatási videó, képek, hangok, tantárgyakhoz, tananyaghoz kapcsolódó alkalmazások és játékok, melyeket bárhol elérhet online módon. A mozaWeb bármely internetes böngésző segítségével elérhető, használatához nincs szükség külön program telepítésére.
mozaWeb otthoni tanuláshoz

mozaWeb otthoni tanuláshoz

A mozaWeb online platform egyedülálló segítséget nyújt a diákok számára az otthoni tanuláshoz és a tanároknak az otthoni felkészüléshez. Már egy mozaWeb digitális tankönyv megvásárlásával is betekinthet a mozaWeb interaktív világába. A könyvet lapozhatja, részleteit kinagyíthatja és a megfelelő tananyaghoz beillesztett ikonokkal lejátszhatja a témához kapcsolódó interaktív tartalmakat (3D modellek, oktatási videók, hangok, feladatok). Éves mozaWeb előfizetéssel hozzáférhet a médiatár teljes tartalmához amely tantárgyanként rendszerezve, több ezer tananyaghoz kapcsolódó interaktív elemet tartalmaz és a több mint 70 tematikus eszközhöz és játékhoz amely a tananyag gyakorlásához, a megszerzett ismeretek elmélyítéséhez nyújt egyedülálló segítséget.

A mozaWeb éves előfizetés elérhető webáruházunkban diákok és tanárok számára egyaránt.

Interaktív 3D modellek

A mozaWeb médiatárában több mint 1000 interaktív háromdimenziós modell található, amelyek a tananyaghoz kapcsolódnak, és élménnyé varázsolják a tanulást a diákok számára. Beutazhatják a világűrt, megismerhetik régi és mai eszközök működését, betekinthetnek az emberi test rejtelmeibe, és a kémia szabad szemmel láthatatlan világába. Bejárhatják a régmúlt településeit, építményeit, megismerhetik az emberek mindennapi élete, valamint felfedezhetik a természet rejtett titkait. A szabadon forgatható, méretezhető modellek többségében narrációk, beépített animációk és feladatok segítik a téma feldolgozását. A szerkezeti, metszeti nézetek feliratai több nyelven is elérhetőek, így a nyelvtanuláshoz is segítséget nyújtanak. A modellek a mozaWeb digitális tankönyvekben is megtalálhatók a megfelelő tananyaghoz beillesztve.

Globe színház (London)
Történelem
Fül, hallás folyamata
Biológia
Forrópontok
Földrajz

mozaTools alkalmazások

A tananyag könnyebb feldolgozásához valamint a megszerzett ismeretek játékos elmélyítéséhez és gyakorlásához a programon belül több mint 70 tantárgyakhoz kapcsolódó tematikus alkalmazás áll rendelkezésre, melyek rendszeresen új funkciókkal bővülnek, és az elérhető eszközök és játékok száma is egyre gyarapszik. Az alsó tagozatos kisdiákok számára készített eszközök és játékok a készségfejlesztést helyezik előtérbe, míg a felsőbb évfolyamok számára a kísérletező eszközök nyújtanak egyedülálló segítséget, melyek esetenként egy teljes szertárat is helyettesíthetnek. Egyes eszközökben animált feladatok is találhatók, melyekkel a tanulás játékká válik. Az eszközökben létrehozott feladatok és kísérleti elrendezések elmenthetők.

Szorzótábla
Matematika
Periódusos rendszer
Kémia
Elektro pad
Fizika

Feladatszerkesztő

A feladatszerkesztő segítségével a pedagógusok egyszerűen állíthatnak össze egyéni, látványos feladatsorokat a mozaWeben is. Számos, előre beépített feladattípus (egyszerű és többszörös választás, párosítás, láncpár, elrendezés térképen, táblázat kitöltés, halmazok, stb.) közül választhatnak, egy feladatsor több feladattípust is tartalmazhat, valamint a feladatok megoldásához rendelkezésre álló idő is beállítható. Képeket, videókat és hangfájlokat is felhasználhatnak a feladatok elkészítéséhez, valamint számos beépített megjelenés közül választhatnak, amelyekkel még látványosabbá tehetik a feladatsorokat. Az elkészült feladatsorokat feladhatják a diákoknak házi feladatként amelyet ők ugyanitt a mozaWeben oldhatnak meg, de a feladatsorokat beilleszthetik a mozaBook kiadványokba is a megfelelő tananyaghoz.

Médiatár

A médiatár az interaktív oktatási anyagok kifogyhatatlan tárháza. Témakörök szerint kategorizálva válogathat a kiadónk által készített több ezer interaktív extra tartalom között, melyek a mozaWeb beépített médialejátszóival azonnal lejátszhatók a böngészőben.

A médiatár elemei megtalálhatók a mozaWeb digitális tankönyvekben is a megfelelő tananyaghoz beillesztve.

Videók Saját gyártású oktatófilmek, fizikai, kémiai és biológiai kísérleteket feldolgozó videók, természetfilmek, dokumentumfilmek, mesék, irodalmi művek, filmrészletek és sok más tananyaghoz kapcsolódó videó.
Szénerőművek
Természetismeret
Helyi idő és zóna idő
Természetismeret
Plitvicei tavak
Földrajz
Hanganyagok Kortárs és klasszikus zeneművek, zeneműrészletek, dalok, népdalok, mesék, irodalmi művek részletei.
Háromdimenziós modellek Saját gyártású háromdimenziós modellek amelyek szabadon forgathatók, nagyíthatók, többféle előre beállított nézőpontokból vizsgálhatók. A jelenetek magyarázó feliratokat tartalmaznak. A legtöbb modellben narráció és feladatok is találhatók.
Képek, rajzok, illusztrációk A médiatár több ezer képet, rajzot, illusztrációt és magyarázó ábrát tartalmaz, melyek szabadon felhasználhatók például a feladatszerkesztővel létrehozott feladatsorok elkészítéséhez.
Feladatok A feladatszerkesztővel készített feladatsorokat a pedagógusok megoszthatják egymással, a diákokkal, és akár házi feladatként is feladhatják. A megosztott feladatsorok a médiatárban tantárgy, évfolyam és kulcsszavak szerint is kereshetők.

Rendszerigény

  • Legalább 1GB memória
  • Grafikus kártya a 3D-hez és a videók gyors működéséhez

© MOZAIK KIADÓ - SZEGED, 2019 | Mobil