Megjelentek a végleges kerettantervek

Tisztelt Intézményvezetők! Tisztelt Pedagógusok!

A Magyar Közlöny 177. számában jelent meg a 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet a kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről. A jogszabály 1-7. melléklete tartalmazza az elfogadott kerettanterveket, amelyek alapján az általános és középiskoláknak felül kell vizsgálniuk helyi tantervüket. A kerettantervek az OFI honlapjáról szerkeszthető formátumban is letölthetőek.

Tekintettel arra, hogy a korábbi munkaváltozatok közül több tantárgy esetében jelentősebb változások történtek, így a kiadóknak is felül kell vizsgálni a korábbi munkaváltozatok alapján elkészített ajánlásaikat.A Mozaik Kiadó kerettantervi ajánlásai a helyi tantervek készítéséhez
(Utolsó frissítés: 2013.03.28)

A kerettantervi ajánlásainkban törekedtünk arra, hogy lehetőleg minél jobban megőrizzük a központi kerettantervekben leírtakat, hogy bármilyen későbbi központi változtatás esetén könnyebben aktualizálható legyen az iskola helyi tanterve is. Ugyanezt a célt szolgálja az is, hogy a központi kerettantervektől eltérő kiegészítéseinket színekkel és utalásokkal jelöltük meg.