A mozaMap atlaszok digitális térképei kibővítik a földrajz- és történelemórák eszköztárát. A különböző tematikájú térképek és azok elemei egyénileg, tetszőlegesen összeállíthatók és használhatók, ami jelentősen megkönnyíti az órákra való felkészülést és az óravezetést. A mozaMap atlaszai tartalmazzák kiadónk földrajz és történelem atlaszainak teljes anyagát. A mozaMap atlaszok digitális térképei a mozaBook szoftverben nyithatók meg.

Feladatkészítés

A program segítségével egyénileg beállított alaptérképek, vaktérképek készíthetők, térképrészletek menthetők el. A beépített galériából ipari, bányászati, mezőgazdasági, szolgáltatási, idegenforgalmi és más piktogramok, jelzések helyezhetők a térképekre. A térképek egyes elemei manuálisan is áthelyezhetők, azonban a program automatikusan is képes feladatokat generálni, majd a megoldást leellenőrizni.

Egyéni prezentációk

A mozaMap saját közigazgatási, domborzati, történelmi térképei alaptérképként használhatók egyéni térképek létrehozásához. A térképekre képek, szöveges információk, beépített piktogramok és jelzések helyezhetők, de a mozaMap rajzeszközével egyedi rajzok, illusztrációk is készíthetők. Az elkészült prezentációk elmenthetők, a térképekre helyezett tartalmak pedig egyenként le- és felkapcsolhatók, kinagyíthatók.

Animált, beállított nézetek

A mozaMap beállított nézetei egy-egy történelmi esemény bemutatásához nyújtanak páratlan segítséget. A tananyag szerint felépített nézetek csak az adott esemény és korszak jellemzőit szemléltetik.Tetszőleges térképi elemek ki-, illetve bekapcsolásával és egy megfelelő nagyítás beállításával egyénileg is készíthetők saját nézetek.Az egyénileg létrehozott nézetek elmenthetők.