Kiegészítő tananyag

Földrajz 8. - Kieg. Az MS-2613 Földrajz 8. tankönyv NAT2012 szerinti kiegészítő tananyaga MS-2983U
MS-2983U

Kerettantervi kieg. tananyag (NAT2012 és NAT2020)

8. évfolyam, 3. kiadás (2018. 04. 18.)
Mozaik Kiadó
méret: 170x240 mm
terjedelem: 40 oldal
tanterv: NAT 2012
520 Ft
Kosárba

A kiegészítő kötet néhány lecke esetén módszertani és szemléletbeli alternatívát jelenthet a hagyományos tankönyv megfelelő leckéinek helyettesítésére.

A kötet specialitása, hogy a feldolgozásához a feladatanyagba beépítve interneten elérhető interaktív digitális tartalmak: 3D animációk, filmek, képgyűjtemények tartoznak.

Az MS-2979U és MS-2983U kiegészítő kötetek a NAT2020 tantervben javasolt módszertani javaslatoknak is példaértékűen megfeleltethetők, a csoportos és a projektfeladatok feldolgozásához is nagy segítségére lehetnek a földrajztanároknak.

Kapcsolódó kiadványok
Földrajz 8. mf. - A természetről tizenéveseknek c. sorozat földrajz munkafüzete nyolcadik osztályosoknak MS-2813MS-28131 540 Ft
Földrajz 8. tk. - A természetről tizenéveseknek c. sorozat nyolcadikos földrajz tankönyve. (NAT2012-höz ajánlott az MS-2983U kiegészítő füzettel) MS-2613MS-26132 140 Ft
A kiadvány digitális változata a könyvben levő kóddal ingyenesen elérhető

*A kiadvány hátsó borítójának belső oldalán található egyedi kóddal a kiadvány digitálisan is elérhető.
Az aktivált kódokkal DÍJMENTES hozzáférést biztosítunk a kiadvány mozaWeb Home változatához az aktiválástól számított minimum egy éves időtartamra. Az aktiválás a www.mozaweb.hu/aktivalas oldalon, a Fiókom/Új kód aktiválása menüpontban érhető el.
Mintaoldalak
Tartalomjegyzék
Bevezető3
A sokszínű Európa4
A sokszínűség példája: Nagy-Britannia7
Közép-európai útinaplók12
A hely, ahol élünk – megyénk földrajza (forráselemző óra)19
Filmes barangolások hazai tájakon (csoportmunka)25
Nyitott szemmel – virtuális barangolások Magyarországon (internetes földrajzóra)37
A kiadvány bevezetője
Kedves Diákok!
Ebben a tanévben Európával és azon belül részletesebben Magyarországgal fogtok megismerkedni. A tananyagot három földrajzkönyvben találjátok meg: a 7.-es, A kontinensek földrajza, a 8.-os, Közép-Európa és Magyarország című tankönyvekben, valamint ebben a Kiegészítő kötetben, melynek egyes leckéi az Európát feldolgozó anyagrészekhez kapcsolódnak, mások pedig a Magyarországot feldolgozó témakörökhöz. Ezért mindig a tanárotok fogja jelezni, hogy a tanév során mikor melyik könyvet kell használnotok. A kiegészítő kötetbe belelapozva feltűnhet, hogy nem szokványos tankönyv. Néhány leckét munkatankönyvként dolgoz fel, így ezekben az esetekben a feladatok megoldásait nektek kell beírnotok a kijelölt helyekre. Többször is arra kérünk majd benneteket, hogy a feladatokat párokban vagy csoportokban oldjátok meg. Lesznek olyan csoportfeladatok, amelyek feldolgozása több tanórát is igénybe vesz, és lesznek olyanok, amelyekhez egyéni, tanórán kívüli kutatómunkát is kell majd végeznetek. Egyes tankönyvi leckéket játékok, vetélkedők keretében is feldolgozhattok. A megszokottól eltérően már nemcsak képeket, ábrákat fogtok elemezni, hanem másféle forrásokat is kaptok. Ilyenek például a különböző élettörténetek, illetve kisfilmek. Támaszkodnotok kell majd az internetes ismereteitekre, sőt arra is lehetőség nyílik, hogy a leckéken keresztül tovább bővítsétek őket. Hasonlóan a tankönyvekhez, ebben a kötetben is található a hátsó belső borítón egy kód. Ha ezt a könyv tulajdonosa aktiválja a www.mozaweb.hu oldalon, egyéni hozzáférést kap a könyv internetes változatához. Ebben a tankönyvi leckék szövege mellett, a lapszéli ?margón? ikonok találhatók, melyekre kattintva a tananyaghoz kapcsolódó filmeket, 3D modelleket, animációkat és ábrákat lehet megnézni, akár többször is. A mozaWeben egyéb olyan eszközök és játékok is rendelkezésre állnak, melyek segítik a megértést és a rögzítést.