Kiegészítő tananyag

Földrajz 7. - Kieg. Az MS-2609 Földrajz 7. tankönyv NAT2012 kerettantervi kiegészítése MS-2979U
MS-2979U

Kerettantervi kieg. tananyag (NAT2012 és NAT2020)

7. évfolyam, 6. kiadás (2023. 07. 31.)
Mozaik Kiadó
méret: 170x240 mm
terjedelem: 72 oldal
tanterv: NAT 2012
620 Ft
496 Ft (20% osztálykedvezménnyel)*
Kosárba
* Legalább 15 példány megrendelése esetén 20% kedvezményt tudunk biztosítani 2024.04.03 és 2024.10.15 között.

A kötet specialitása, hogy a feldolgozásához a feladatanyagba beépítve interneten elérhető interaktív digitális tartalmak: 3D animációk, filmek, képgyűjtemények tartoznak.

Az MS-2979U és MS-2983U kiegészítő kötetek a NAT2020 tantervben javasolt módszertani javaslatoknak is példaértékűen megfeleltethetők, a csoportos és a projektfeladatok feldolgozásához is nagy segítségére lehetnek a földrajztanároknak.

Kapcsolódó kiadványok
Földrajz 7. tk. - A természetről tizenéveseknek c. sorozat hetedik osztályos földrajz tankönyve. (NAT2012-höz ajánlott az MS-2979U kiegészítő füzettel) MS-2609MS-26092 140 Ft
Földrajz 7. mf. - A természetről tizenéveseknek c. sorozat földrajz munkafüzete hetedik osztályosoknak MS-2809MS-28091 540 Ft
A kiadvány digitális változata a könyvben levő kóddal ingyenesen elérhető

* A kiadvány hátsó borítójának belső oldalán található egyedi kóddal a kiadvány digitálisan is elérhető.
Az aktivált kódokkal 1 éves DÍJMENTES hozzáférést ajándékozunk a kiadvány digitális változatához. Az aktiválás a www.mozaweb.hu/aktivalas oldalon, a Fiókom/Új kód aktiválása menüpontban érhető el.
Mintaoldalak
Tartalomjegyzék
Bevezető4
I. A szilárd föld anyagai és folyamatai5
A Föld magjától a hegycsúcsokig6
A belső és a külső erők felszínformálása8
Az ásványok és a kőzetek világa13
Ásványok és kőzetek nagyító alatt16
Amin állunk, amin élünk: a talaj19
Talajvizsgálatok alapfokon22
Ásványösvényen24
II. A földrajzi övezetesség27
Légtüneménytan - időjárás, éghajlat28
Éghajlati övezetek és éghajlatok31
A földrajzi övezetesség35
Természetföldrajzi összefoglaló37
III. Gazdasági alapismeretek39
Dolgos mindennapok40
Hogyan működik a piacgazdaság?44
A piac szabályozó szerepe45
Hétköznapi pénzügyeink48
Játékos feladatok a pénzzel51
IV. Kiegészítések a távoli kontinensek földrajzához53
A "fekete kontinens" mindennapi gondjai54
A nagy kékség birodalma - A világtenger59
A jég birodalma63
Amerika társadalomföldrajza66
Ázsia, a "legek" kontinense69
A kiadvány bevezetője
Kedves Tanuló!
Talán meglepődtél, hogy az idén két földrajzkönyvet kaptál. Az egyik A Kontinensek földrajza című "vastag" könyv, ez pedig, amelyet most olvasol, az ahhoz készült kiegészítő kötet. A két könyvet váltogatva fogod használni, és lesznek tananyagok, amelyek a 8. osztályra kerülnek át. Ez a két könyv nem "közönséges" tankönyv! Ha van interneted, akkor velük együtt több száz képet, filmet és 3D animációt is kapsz, amelyek játékossá, látványossá és sokkal érthetőbbé is teszik számodra a földrajzot. Ha belelapozol ebbe a kiegészítő kötetbe, akkor látni fogod, hogy néhány helyen megjelenik ez az ikon. Ez azt jelzi, hogy ahhoz a tananyagrészhez mozaWebes segítség (pl. film vagy animáció) is tartozik. Ahhoz, hogy ezeket meg tudd nézni, aktiválnod kell a könyvet a hátsó belső borítón található aktiváló kóddal a www.mozaweb.hu oldalon. Miután ez megtörtént, az internetes tankönyveket is érdemes lesz sűrűn használnod, mert azok margóján szinte minden órához találsz majd valami "extrát". A 3D modelleket tetszőlegesen forgathatod, minden oldalról szemügyre veheted, a filmeket pedig többször is lejátszhatod magadnak, amíg meg nem érted az adott földrajzi fogalmat vagy jelenséget. Ez az extra tartalom minden olyan mozaikos tankönyvhöz egy éven keresztül elérhető lesz a számodra, amelyikben megtalálod ezt a logót, és amelyiket te aktiválsz először. Reméljük, nagyon sok élményt szerzel majd a digitális tananyagok használata során!

Ezt a könyvet főleg év elején használod majd, amikor segít átismételni, rendszerezni és új ismeretekkel kiegészíteni a természetismeret-órán tanultakat. Háromféle leckét találsz benne. Az ismétlést segítő vagy új anyagot feldolgozó leckék többsége hasonló az eddigi leckékhez. Vannak olyan anyagrészek is, amelyeket játékosan, csoport- vagy projektmunka keretében sajátíthatsz el. Az utolsó fejezet leckéit akkor dolgozod majd fel, amikor már tanultál az egyes kontinensekről. Segítségükkel jobban megértheted a világot, a tévében vagy az interneten eléd kerülő érdekes, izgalmas vagy néha rémisztő híreket. Reméljük, a földrajz tanulása során úgy érzed majd, hogy csupa ismerős dologról hallasz: időjárásról, tájakról, távoli kontinensekről, gazdasági folyamatokról. Ezekről nem azért kell tanulnod, hogy jó jegyet kapj, hanem azért, hogy megismerd a világot, amely körülvesz, és amelyben később felnőttként el kell majd igazodnod. Közben pedig - legalább képzeletben - még be is járhatod a Földet.