Térbeli összerakó játék

Szóma – Térbeli összerakó játék  MS-2906
MS-2906
3-10. évfolyam, 1. kiadás
 
szerző:
 
kód: MS-2906
ára: 1 280 Ft
méret: C5, 64 oldal
Kosárba
 
Kapcsolódó kiadványok
Meghatározott számú egyforma kockát más-más módon összekötünk, s az így kapott idomokból megadott alakzatokat építünk fel. Ebben az egyetlen mondatban összefoglalható a térbeli összerakó játékok lényege.
A feladatok megoldása közben „edződhet” a diákok térlátása, rendszerező képessége és problémamegoldó gondolkodása, s reméljük, számos sikerélményben lesz részük.
Tartalomjegyzék
Szóma5
Tetraszóma8
Szóma és tetraszóma10
Térbeli pentominó12
Pentaszóma19
Szóma, tetraszóma és pentaszóma23
Mikroszómák28
Homoszómák29
Triszóma31
Megoldások31
Útmutató a modellek összeállításához57
Irodalom62
A kiadvány bevezetője
A könyv első részében nyolc játék, valamint ezek kombinációinak leírása és közel százötven feladat rajzos kitűzése, a második részben a feladatok megoldásának szemléletes ábrázolása található. A harmadik rész tartalmazza a modellek összeállításához szükséges útmutatásokat, a mellékletek pedig a kilencvenöt elem színes, kiemelhető felszíni hálóját. A mellékletek nagy száma ne riasszon el bennünket, mert az elemeket szakaszosan is elkészíthetjük, s már hét elemnek az előnyomott élei mentén való hajtogatása és összeragasztása után elkezdhetjük az első feladatok megoldását.

Miközben az Olvasó a felszíni hálókból összeállítja a játékok elemeit, és fejezetről fejezetre haladva eljut a legbonyolultabb feladatok megoldásáig, (szándékaink szerint) edződik térlátása, rendszerező képessége és problémamegoldó gondolkodása, s reméljük, számos szómás sikerélményben lesz része.

© MOZAIK KIADÓ - SZEGED, 2019 | Mobil