Fogalmazás gyakorló feladatok 5. osztály

Fogalmazás gyakorló 5. osztály A gyakorlókönyv segítségével a diákok lépésről lépésre szerezhetnek jártasságot a fogalmazási műfajokban. Otthoni gyakorláshoz kifejezetten ajánlott. MS-2381U
MS-2381U

Szövegalkotási feladatokhoz

5. évfolyam, 1. kiadás (2018. 09. 26.)
Mozaik Kiadó
méret: 192x258 mm
terjedelem: 80 oldal
tanterv: NAT 2012
egyéb tanterv: NAT 2020-hoz is ajánlott
980 Ft
Kosárba
Kapcsolódó kiadványok
Jó fogalmazási készségre nemcsak az iskolai szövegalkotási feladatokban, hanem az élet számos területén is szükség van. A gyakorlókönyv segítségével a diákok lépésről lépésre szerezhetnek jártasságot a fogalmazási műfajokban, hogy azután sikerrel alkossanak jól felépített, nyelvileg igényes szöveget. Az ötödikeseknek szóló kiadvány nagy segítséget jelent az iskolai fogalmazások elkészítéséhez.

» MINTAOLDALAK

A középiskolai felvételi feladatsornak is fontos része a szövegalkotási feladat, sikeres megírása elengedhetetlen az eredményes szerepléshez. A gyakorlókönyv hatékony segítséget nyújt pedagógusnak, diáknak és szülőnek egyaránt, mivel a könyvben található feladatok beépíthetők a tanórákba, de otthoni, önálló gyakorlásra is lehetőséget nyújtanak.
Mintaoldalak
Tartalomjegyzék
Elbeszélés4
Leírás24
Párbeszéd46
Levél66
A kiadvány bevezetője
Kedves Diákok!
Fogalmazást írni, szöveget alkotni izgalmas, kreatív tevékenység. Ahhoz, hogy gondolatainkat minél gördülékenyebben, változatosabban tudjuk formába önteni, gyakorlással jártasságra tehetünk szert. A gyakorlókönyv fejezetei négy olyan szövegtípussal ismertetnek meg benneteket, melyekkel az iskolai tanulmányaitok során találkoztok: az elbeszéléssel, a leírással, a párbeszéddel és a levéllel. Kiadványunk segítségével alaposan megismerhetitek ezeknek a szövegtípusoknak a jellemzőit, felépítését, és a feladatsorok megoldása során lépésről lépésre haladva juthattok el ahhoz, hogy nehézség nélkül készítsétek el az iskolai fogalmazásaitokat.

A fejezetek elméleti bevezetővel kezdődnek, melyek rajzos formában röviden összefoglalják a szövegtípus jellemzőit. A nyitó feladatok szemelvényeiben részletesen megfigyelhetitek az adott szövegtípus sajátosságait. Ezt követően pedig változatos feladatok sokaságán keresztül nyerhettek betekintést a szövegalkotás izgalmas világába. Bátran használjátok a fantáziátokat! A feladatokban érdeklődést keltő, különleges, gyakran humoros regény- és elbeszélésrészletekkel találkozhattok. Bízom benne, hogy kedvetek támad majd a teljes műveket is kézbe venni, elolvasni. Sok feladatban alkalmatok nyílik véleményt alkotni egy-egy témáról. A szövegalkotási készség fejlesztése mellett találkozhattok szókincsbővítő, a gondolkodást és a helyesírást fejlesztő feladatokkal is. Megismerhettek számos szólást és közmondást, amelyek a középiskolai felvételi feladatsorban is előkerülhetnek. Javaslom, hogy sorban oldjátok meg a feladatokat, ugyanis olyan sorrendben kerültek egymás után, hogy segítségükkel valóban lépésenként sajátíthatjátok el a szövegalkotás fortélyait. A fejezeteket záró feladatokban az addigi gyakorlás eredményeként bizonyára igényes, jól felépített és sokszínű szövegeket tudtok majd alkotni, és nemcsak írásban, hanem szóban is egyre pontosabban és könnyebben tudjátok magatokat kifejezni.

© MOZAIK KIADÓ - SZEGED, 2020 | Mobil