Rajz tankönyv 8. osztály

Rajz és vizuális kultúra 8. Rajz munkatankönyv 8. osztály. Emberi alak rajzolása, enteriőrök és optikai csalódások képi megjelenítése, modern művészeti irányzatok MS-2338
MS-2338

Munkatankönyv

8. évfolyam, 6. kiadás (2018. 12. 13.)
Ingyenes, online hozzáférés a kiadvány digitális változatához, interaktív extra tartalmakkal.
 
szerző:
 
kód: MS-2338
ára: 1 080 Ft
ára osztálykedvezménnyel: 864 Ft (15 db felett)
méret: A4, 64 oldal
Kosárba
 
doc Rajz 8. o. (37 órás)
Kapcsolódó kiadványok
interaktív táblára
Alapváltozat:
Extra tartalom:
web-tankönyv
Alapváltozat:
elérhető

Képzőművészeti alkotómunka, a művészettörténet alapjai, vizuális kommunikáció – a könyv feladatainak megoldásával e három terület izgalmas útjait járják végig a gyerekek.

E kötet a 20. századi modern művészet és média izgalmas világának bemutatása mellett új képzőművészeti kifejezésmódokkal, technikákkal is megismertet.

Mintaoldalak
Tartalomjegyzék
Bevezető3
Színes technikák4
Perspektivikus ábrázolás 1.6
Perspektivikus ábrázolás 2.8
Geometrikus testek ábrázolása10
Az impresszionizmus14
A posztimpresszionizmus16
Az enteriőr20
A szecesszió22
A plakátok24
Forma és szerkezet26
Az emberi alak28
A modern építészet kezdete32
Lakóhely, lakótér34
A modern művészet kezdete36
Valóság vagy káprázat40
A fotó42
A film44
A modern épületek48
A modern magyar művészet50
Rekonstrukciós feladatok52
A giccs54
Utak és útkeresők56
Kislexikon60
Képjegyzék62
A kiadvány bevezetője
Kedves Diákok!
Négyéves, látványos utazásunk utolsó szakaszához érkeztünk. Az őskor, az ókor, a középkor és az újkor után a nyolcadik osztályban a modern kor művészeti irányzataival ismerkedünk. Nemcsak tanulmányozhattok érdekes és szép műveket, hanem ti is alkothattok szebbnél szebb dolgokat. Ebben nyújt segítséget számotokra tankönyvcsaládunk utolsó darabja. Az impresszionizmustól a modern épületekig számtalan csodálatos alkotásban gyönyörködhettek. A korábban meg ismert képzőművészeti technikákat tovább gyakoroljuk. A térábrázolási módszereket többféle, újabb nézőpontból is megvizsgáljuk. Emellett idén ismerkedünk meg a fotó- és a filmkészítés alapjaival, azok hatásával a képzőművészetre. Az egyetemes művészet történet ismert példái mellett a magyar alkotók értékes műveivel is foglalkozunk. Gyakorlati feladataink a hagyományos rajzi technikáktól a makettkészítésen át a tervezési feladatokon keresztül az elmélyült alkotómunkáig terjednek. Utazásunk során a fantáziátokra és a kreativitásotokra továbbra is nagy szükség lesz. Reméljük, hogy a tanév végére tudatosabban szemlélitek majd környezetünk szép alkotásait, valamint biztos kézzel nyúltok bármilyen rajzi, festészeti eszközhöz! Könyvünkben né hány fogalmat, kifejezést *-gal jelöltünk. Ezek magyarázatát megtalálhatjátok a kötet végén lévő kislexikonban. Az ugyanott található képjegyzékben pedig a munkatankönyvben szereplő épületekről, műalkotásokról adunk információkat.

© MOZAIK KIADÓ - SZEGED, 2019 | Mobil