Ajánlott és kötelező olvasmányok 4., 5., 6. osztály; gyermek- és ifjúsági irodalom

HELKA-TRILÓGIA - Díszdobozos kiadás  BT-5815
BT-5815
9-14 éveseknek (4-6. évfolyam)
Betűtészta Kiadó
szerző: Nyulász Péter
illusztrátor: Bohony Beatrix, Szepesi Szűcs Barbara, Baracsi Gabriella
méret: 150x205 mm
terjedelem: 904 oldal
9 320 Ft
7 922 Ft (15% kedvezménnyel)
Kosárba

A díszdobozos kiadásban a trilógia 3 kötete található:

HELKA - A Burok-völgy árnyai (2016, 7. kiadás)

Különös események zavarják meg a Balaton északi partjának nyugodt mindennapjait. A tihanyi Soktornyú Kastély népe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám hősünk unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni. Mindeközben a közeli Burok-völgyben sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron.


CIPRIÁN - A Balaton hercege (2015, 2. kiadás)

Az előző kötetből megismert szereplők útjuk során új barátokat és ellenségeket szereznek. Megtudjuk, hogyan keletkezett száz halom Battán, tengerszem a Megyer-hegyi malomkőbányában, földvár a Balatonnál, vagy a Sió-csatorna. A fődipicinyek, nyápicok, dinkák, sziporkák, csordásfarkasok, Zemúr és Mitmitke, úgy gabalyítják a történet szálait, hogy azok az óbudavári mosókutat övező fa gyökereihez lesznek hasonlatosak. Ciprián a varázslat helyett a józan ész hatalmában bízik, ám elvarázsolja az az érzés, ami néha elveszi az eszünket.


KAMOR - Helka menyegzője (2016)

A történet azon a helyen kezdődik, ahol a Ciprián története véget ér: a füredi parton. Felbukkan Kamor varázsló igazi, de mindeddig titkolt ellenfele. Jogos tulajdonát követeli vissza Kamortól: a varázserejű nap-éj kristályok egyikét. A varázsló igazi nagysága mutatkozik meg elmesélt történetében. Kiderül, hogyan tartóztatta fel eddig a gonosz erők térnyerését, ám a végső győzelemhez még az ő ereje és bölcsessége sem elegendő?