Versek, mesék gyermekeknek

Bőröndapu  BT-5712
BT-5712
4-8 éveseknek (iskolai előkészítő és 1-3. évfolyam)
Betűtészta Kiadó
szerző: Ijjas Tamás
illusztrátor: Bogdán Viki
méret: 225x225 mm (keménytáblás)
terjedelem: 96 oldal
2 350 Ft
1 998 Ft (15% kedvezménnyel)
Kosárba

A kötet színvonalas versei nagyszerű kiindulópontot nyújtanak az elgondolkodáshoz, beszélgetéshez gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A szövegek gyermeki szemszögből ábrázolják a világot, a megszólaló kisfiú és kislány a gyermeki logika alapján próbálják megérteni az élet dolgait.

A fiatal hallgatók és olvasók úgy érezhetik, hogy saját érzéseikkel, gondolataikkal találkozhatnak a sorok között, a felnőttek számára pedig segít megtalálni a bennük rejlő gyermeki énjüket.


"A kézikönyv, az nem a lábikönyv ellentéte. Nem csak azt jelenti, hogy orr vagy fül helyett kézzel kell lapozgatni. A kézikönyvbe szinte minden tudnivaló belefér. Belegyömöszölhető majdnem az egész világ. Ijjas Tamás ilyen kézikönyvet írt. Benne van egy kislány és egy kisfiú teljes világa, ahogy a bőröndben apu ölelése. Ahogy az unokák elől elrejtett puskában száz halál. Ahogy az álomban egy ijesztő róka. Ahogy a ijedtségben sok-sok szépség. Itt megtudhatjuk, hogy a gyerekek nem apu hasából bújnak elő. Hogy a szánkó csak télen él, nyáron lehetetlen hóval etetni. Hogy ha hisztizünk, bejön egy fóka a szobánkba, és lemossa az arcunkat hideg vízzel. Hogy az a jó bátyus, aki csak úgy csinál, mintha megenne (hami-nyami). És hogy nem baj, ha kicsúfolnak az óvodában, amiért nem tudunk repülni. Attól még simán kibonthatjuk szárnyainkat, és hazaszállhatunk." (Lackfi János)

A könyvet a 4-8 éves korosztálynak ajánljuk.