Szőke Margit


Kerettanterv könyvújdonságokkal

(Megjelent a Békés Megyei Hírlap, Megyei Tükör 2001. február 15-i számában.)

A szegedi székhelyű Mozaik Kiadó kerettantervi napot rendez február 20-án Békéscsabán, a Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakképző Iskolában. A nap célja, hogy megyénk pedagógusai megismerjék a kerettantervhez igazodó, új tankönyvcsaládokat.
Békéscsaba

Az 1990-ben alakult szegedi Mozaik Kiadó törekvése, hogy az olvasni tanuló kisiskolástól a felvételiző gimnazistáig minden diák kezébe olyan könyveket adjon, amelyek tartalmilag és minőségileg a világ bármely országában megállnák a helyüket. Tankönyvcsaládjaikat az utóbbi időben egyedülálló módon harmincnál is több szakmai díjjal ismerték el.
A békéscsabai kerettantervi nap próbál segítséget nyújtani a tankönyvválasztásban, amely most ad feladatot az általános és a középiskolák pedagógusainak. Tíz előadás hangzik el a különböző tankönyvcsaládokról, maguk a tankönyveket írók ismertetik a kötetek használhatóságát, jövő évi bevezetésükhöz adnak gyakorlati tanácsokat.
A február 20-án 14 órától kezdődő rendezvény ingyenes, és ugyancsak díjmentesen vehetők át a kerettantervhez átírt tantervek, s a tankönyveket is kedvezménnyel kínálják. Előadást tart például dr. Galgóczi Lászlóné, aki az alsósok magyar anyanyelvi gyakorlókönyveit írta, az új fizikakönyveket dr. Halász Tibor mutatja be. Pintér Klára és Kosztolányi József a matematikáról szól. Az országosan ismert informatika-tankönyvíró, Rozgonyi-Borus Ferenc a szakterület oktatásának újdonságairól beszél.
Mivel a rendezők nagy érdeklődésre számítanak a kerettantervi napon, kérik, jelentkezzenek a részt venni szándékozók a szegedi kiadó telefonszámán.

Sz. M.

 

© MOZAIK KIADÓ - SZEGED, 2018