Kérdezze munkatársunkat!
mozaBook
Hogyan tölthetem le a mozaBook keretprogramot?
Amennyiben intézménye jogosult ingyenes mozaBook licencre, akkor a letöltés oldalon az elérhető licenckódok mellett a mozaBook keretprogram letölthető telepítőjét is megtalálja. Amennyiben webáruházunkban vásárol mozaBook keretprogram licencet, akkor a vásárláskor töltheti le a mozaBook keretprogramot.
Hol találom az iskolám számára ingyenesen elérhető mozaBook licenceket?
Amennyiben Önöknek jár ingyenes mozaBook keretprogram licenc és mozaBook digitális tankönyv hozzáférés, azok elérhetőségéről –bejelentkezés és az iskolai azonosítók megadása után –a letöltés oldalon tájékozódhatnak. FIGYELEM! Csak azoknak az intézményeknek áll módunkban ingyenes hozzáféréseket biztosítani, akik tételes tankönyvrendelésüket az erre kialakított internetes felületen a megjelölt határidőig elküldték kiadónknak.
Mik azok a tankönyvaktiváló kódok?
A mozaBook digitális tankönyveket aktiváló kóddal lehet a mozaBook programban megnyitni. Tankönyvaktiváló kódokat az iskola tankönyvrendelésétől függően ingyenesen is biztosítunk a tankönyveinket osztálylétszámú mennyiségben rendelő intézményeknek, de a tanulók, a pedagógusok és az iskolák meg is vásárolhatják azokat webáruházunkban.
Hogyan tölthetem le az ingyenesen biztosított, illetve a megvásárolt mozaBook digitális tankönyveket?
A kiadványok letöltését, frissítését a mozaBook program végzi (a jövőben nincs szükség a mozaBook csomagkezelő program használatára). A letöltés oldalon található ingyenesen biztosított kiadványok aktiváló kódjait, illetve a vásárláskor kapott kiadvány aktiváló kódot a mozaBook program kiadványválasztó képernyőjén az "új könyv hozzáadása" pontban lehet megadni. Sikeres kódbeírás esetén a program jelzi, hogy az adott könyv letölthető. Aktiváláskor minden kiadvány hozzárendelődik az aktiváló személyéhez, ahhoz a mozaWeb fiókhoz amelyik be van állítva a mozaBook programban. Ha az otthoni számítógépén is ugyanez a mozaWeb fiók van beállítva, akkor ott is automatikusan hozzáférhet az adott könyvhöz, ekkor már nincs szükség kódbeírásra, hiszen a könyv már hozzárendelődött a mozaWeb fiókjához. Ha a mozaBook programban nincs beállítva mozaWeb fiók, akkor nem lehet kiadványt aktiválni. FIGYELEM! Egy kiadvány csak egy személyhez (mozaWeb fiókhoz) rendelhető hozzá! Ha egy korábban már aktivált kiadvány kódját egy új mozaWeb fiókhoz hozzárendelnek, akkor a korábbi fiók tulajdonosa számára többé nem lesz elérhető a kiadvány.
Mi a különbség az ONLINE és az OFFLINE mozaBook kiadványok között?
A webáruházban kétféle mozaBook digitális tankönyvaktiváló kódot (online, offline) lehet megvásárolni. A digitális kiadvány mindkét esetben letöltődik a mozaBook keretprogramban, ám az online változat esetében a kiadványban lévő extra tartalmak online módon, internet kapcsolat segítségével nyithatók meg, míg az offline változat esetén ezek a tartalmak is letöltődnek. Az online változat előnye a gyorsabb letöltés és frissítés, valamint hogy kisebb tárhelyet foglal és olcsóbb. Az offline változat megvásárlását csak azoknak az iskoláknak javasoljuk, ahol nincs stabil, megbízható internetkapcsolat. Az iskola tankönyvrendelésétől függően az intézményeknek mozaBook ONLINE aktiváló kódokat biztosítunk ingyenesen.
Mi az a mozaWeb fiók és mire használható?
A mozaWeb fiók egy egyéni internetes fiók, amely segítségével a mozaBook programon belül hozzáférhet a mozaLearn interaktív tartalmakhoz (3D jelenetek, videók, hangok, képek, interaktív feladatok), valamint megoszthatja a különböző számítógépeken létrehozott saját tartalmait (kivéve STUDENT licenc). Aktiváláskor minden kiadvány hozzárendelődik ahhoz a mozaWeb fiókhoz amelyik be van állítva a mozaBook programban. Ha Ön több számítógépen (pl. iskolában interaktív táblán, otthon) is használja a mozaBookot és mindenhol ugyanazt a mozaWeb fiókot állította be, akkor az összes számítógépen automatikusan ugyanazokhoz a könyvekhez férhet hozzá. (Ha a mozaBook programban nincs beállítva mozaWeb fiók, akkor nem lehet kiadványt aktiválni.) mozaWeb fiókot létrehozhat a mozaWeb honlapon való regisztrálással és a mozaBook programban is új helyi felhasználó létrehozásakor. Ha Önnek van belépési azonosítója a Mozaik Kiadó honlapjára, a mozaWeb honlapra vagy a tanulmányi verseny honlapjára akkor nem kell új fiókot létrehoznia, mert az már megtörtént amikor az említett oldalak valamelyikén regisztrált. Így csak a belépéshez használt azonosítót kell megadni a mozaBookban a mozaWeb fiók beállításánál.
Nem indulnak el a 3D-s jelenetek, újra és újra kéri a plugin telepítését.
A problémát az Internet Explorer 11 frissítése okozza. A probléma elhárításához a beállítások ablakban az "általános" fül alatt állítsa át a "Böngésző" opciót "Windowsos"-ról "mozaBookos"-ra.
Nem kapott választ kérdésére?
Kérjük, adja meg adatait és írja le kérdését! Kollégánk hamarosan válaszol Önnek.
Beküldő neve
Erre az email címre kérem a választ
Email cím megerősítése
Kérdés